Általános tervezési folyamat

Igényfelmérés:

Személyes vagy online találkozó alkalmával a feladat megismerése. Az ügyfél stílusra és egyéb, a feladattal összefüggő részletekre vonatkozó elképzeléseinek felmérése. Többek között a tervezési terület, helyiségigények, családmodell, helyiségfunkciók, műszaki kötöttségek, lehetőségek, a ráfordítandó pénzösszeg meghatározása, részletes átbeszélése.

Felmérés:

Felújítandó, átépítendő ingatlan esetén a helyszínbejárás során az ingatlan felmérése, fotók készítése, az adottságok és lehetőségek feltérképezése. Új építésű ingatlan esetén építész alaprajz tanulmányozása, amennyiben lehetséges helyszíni bejárással.

Berendezési alaprajz:

Meglévő, vagy a felmérés után készített alaprajzból a felmért igények és információk birtokában 2-3 berendezési alaprajz vázlat készül. Ezt követi egy konzultáció, melyen átbeszélésre kerülnek a részletek, módosítási igények.

Koncepciótervezés:

A végleges alaprajz alapján 3D modelltérben folytatódik a tervezés. Itt már térben érzékelhetőek az arányok, megjelennek a színek, formák, felületi anyagok, világításra vonatkozó elképzelés. Bemutatja a belső terek, egyedi beépített bútorok, mobíliák és egyéb berendezési tárgyak elhelyezkedését, a tér funkcionális kialakítását.

Látványtervezés: (opcionális)

A koncepciótervezés alapján fotorealisztikus látványtervek készülnek, melyeken valósághűen megmutatkoznak az anyagok, színek, textúrák.

Kiviteli tervek:

A projekthez teljes körű kiviteli (műszaki) dokumentáció készül, mely tartalmazza:

  • a berendezési alaprajzot
  • bontási- és falazási tervet
  • burkolat kiosztási tervet
  • világítási tervet (lámpatestek pozíciója, típusa, kapcsolási köröket, dugaljak pozíciójára, mennyiségére vonatkozó információkat)
  • gépészeti tervet
  • szárazépítészeti tervet (álmennyezeti és gipszkarton szerkezetekről)
  • falnézeteket az egyedi bútorok műszaki rajzaival, szerkezeti leírással, anyaghasználat megjelölésével
  • konszignációs táblázatot

Tervdokumentáció elkészítése és átadása:

A látványtervek és kiviteli tervek egységesen .pdf formátumban kerülnek összeállításra és átadásra az ügyfél részére.

Teljes átfogó tervezés

Ez az opció azon ügyfelek részére előnyös, akik a teljes ingatlan vonatkozásában szeretnék a tervezési szolgáltatást igénybe venni.

Ebben az esetben az általánosan ismertetett tervezési folyamat mentén halad a tervezési munka.

A folyamat részét képezi a beépítésre kerülő elemek – burkolatok, szaniterek, csaptelepek, nyílászárók, egyedi beépített bútorok anyagának – kiválasztása. Meghatározásra kerülnek az alkalmazott falszínek, tapéták, dekorfestés, egyedi falburkolatok. Javaslat készül a lámpatestekre, mobíliákra, lakástextilekre.

Fotorealisztikus látványterv opcionálisan kérhető.

Szakági tervezőkkel, kivitelezőkkel történő konzultációs lehetőség biztosított!

Egy-egy helyiség részleges vagy teljes tervezése

Ez az opció azon ügyfelek részére előnyös, akik csak egy-két helyiséget, vagy egy-egy helyiség egy bizonyos részének megtervezését igénylik.

Részleges tervezés során mobíliák (kész bútorok) és/vagy egyedi bútorok is alkalmazhatóak. Azonban az egyedi beépített bútorok számos előnnyel rendelkeznek a készen vásárolt darabokkal szemben, többek között, hogy konkrét helyi adottságokat, méreteket és igényeket figyelembe véve készülnek.

Ez az opció tartalmazza az érintett területre vonatkozó műszaki rajzokat, falnézeteket, valamint az egyedi/mobil bútorok által érintett gépészeti és elektromos kiállások meghatározását is.

Teljes helyiség tervezése során komplett kiviteli tervdokumentáció készül az adott helyiségre adaptálva.

A folyamat részét képezi a beépítésre kerülő elemek – burkolatok, szaniterek, csaptelepek, nyílászárók, egyedi beépített bútorok anyagának – kiválasztása. Meghatározásra kerülnek az alkalmazott falszínek, tapéták, dekorfestés, egyedi falburkolatok. Javaslat készül a lámpatestekre, mobíliákra, lakástextilekre.

Fotorealisztikus látványterv opcionálisan kérhető.

Szakági tervezőkkel, kivitelezőkkel történő konzultációs lehetőség biztosított!

Egyedi bútortervezés

Ez az opció azon ügyfelek részére előnyös, akik kizárólag csak az egyedileg beépített bútorokat – akár egy helyiségre, akár a teljes ingatlanra vonatkozóan – szeretnék megterveztetni. Ez esetben 3D koncepcióterv készül, melyhez egyedi bútortervek tartoznak. Fotorealisztikus látványterv opcionálisan kérhető. Szakági tervezőkkel, kivitelezőkkel történő konzultációs lehetőség biztosított!

Látványtervezés

Ez az opció azon ügyfelek részére előnyös, akik konkrét elképzeléssel rendelkezek, akár egy komplett belső térről, akár egyedileg beépített bútorról, mobíliáról, viszont szeretnék az elképzeléseiket 3 dimenziós térben látni. Ez esetben fotorealisztikus látványtervek készülnek, melyeken valósághűen megmutatkoznak a kiválasztott anyagok, színek, textúrák és a bútorok térben elfoglalt pozíciója. Önmagában nem tartalmaz tervezési feladatot.

Call Now Button